您当前的位置:首页>>真题答案

真题答案

2012年广东省成人高等教育学士学位英语统考真题

点击数:55982019/2/12 23:20:50 来源: 广东专插本辅导网

2012年广东省成人高等教育学士学位英语统考真题

Paper One(试卷一)

(90 minutes)

Part I Dialogne Completion (15 points)

Directions: There are 15 short incomplete dialogues in this part,each followed by 4 choices marked A,B,C and D. Choose the one that best completes the dialogue and mark your answer on the ANSWER SHEET.

1、Speaker A: Would you like to go with me for a movie tonight?

   Speaker B:                    .

         [A] You name it                     [B] l hope you don't mind

         [C] If I can finish my homework       [D] Thank you for inviting me

2、Sam: Oh, I am feeling dizzy now. You know I have just enjoyed much beer.

   Tracy: Really? Don't you know it is a very important party?                    .

         [A] Behave yourself                [B] Mind how you go

         [C] Mind your own business         [D] Watch your back

3、Naacy: Caroline must have left since your train arrived so late.

   Eiline: To my surprise, I found her waiting for me at the station.

   Nancy:                    .

         [A] What a pity                  [B] How kind

         [C] Good for her                [D] No kidding

4、Janny: Well, it is time for boarding.

   Robcrt:                    .

         [A] Nice to meet you                 [B] Have a nice party

         [C] I hope you will soon feel better     [D] I wish you a pleasant journey

5、Yvonne: You have a nice big room.

   Frank:                    .

         [A] It's not so big as you see it        [BI I hope so

         IC] I don't know what to say          [D] I’m glad you like it

6、Interviewer: Let me repeat. How would you describe your personality?

   John:                    .

         [A] Yes, I got you this time       [ B ] I missed your question just now

[C] I'd better ask you            [D] I want to bother you with

7、Student:                     a few questions on the subject of solar energy.

   Teacher: Ok, go ahead.

        [A] I guess I can ask you        [B] I’d like to ask you

        [C] I’d better ask you           [D] I want to bother you with

8、Johnnason: This has been very interesting. I'll discuss your plan with my boss.

   Cathy:                    .

        [A] Thank you for your time           [B] I don't know what to do

        [C] Great. The pleasure is mine       [D] That sounds fine with me

9、Tom: Let's go picnic this Saturday.

   Susan: Don't you think it's still a bit chilly at this time of year?

   Tom:                    .

        [A] No wonder                 [B] Cheer up

        [C] Up to you                  [D] Come on

10、Vivian:                    .?

    Roger: Yes, our family moved in here only a few days ago.

    Vivian: Welcome to the neighborhood.

        IA] Do you need any help        [B] Are you here for holiday

        [C] Are you new here            [D] What are you doing here

11、Max: Do you mind waiting outside for a moment?

    Steve:                    .

       [A] Not at all                  [B] Yes, please

       [C] I guess So                [D] I sure do

12、Speaker: Thank you all for your attention.

    Host: Professor Cohen,                    .

    Speaker: Sure.

       [A] we'd like to thank you anyway.

       [B] I wish you a safe trip hack.

       [C] would you like to take some questions?

       [D] could you expand on it?

13、Adam: I’m very sorry for stepping on your foot.

    Bob:                    . It's very crowded on the train.

       [A] That's right               [B] Don't worry

       [C] I’ m fine                  [D] Take it easy

14、Ted: I'm thinking of keeping a dog, and I wonder if you have any particular policy about animals?

    House owner:                    .

[A] Yes, dogs will be out of the question

[B] Yes, I like dogs

[C] No, dogs are not good pets

[D] No l our policy is not particular

15、Chark: Would you like to have tea with us?

    Clara: No, thank you.                    .

    Chark: You must come again.

       [A] I wish I can                 [B] I must be going

       [C] I've had enough             [D] I'm all right

 

Part II Reading Comprehension (40 points)

Directions: There are 4 passages in this part. Each passage is followed by 5 questions or unfinished statements. For each of them there are 4 choices marked A, B, C and D. Choose the best one and mark your answer on the ANSWER SHEET.

Passage One

When the terrorist attack on September 11th caused people to flee the building, Avremel Zelmanowitz risked his own chance of escape by staying behind with his friend and colleague, Ed Beyea, who was Confined to a wheelchair due to a par'alysis (瘫痪). Both men lost their lives, but the stray of Avremel's love and devotion to his friend conveys a life-giving message to all.

Avremel never married, and he shared a house with his brother and his family. He was a loving uncle to his brother's children; and he was devoted to caring for his aging parents. He was a "family man" in every sense of the word. At the same time, he had his own life, his varied interests, and a job and friends.

When the tragedy occurred, Avremel was age 55, and his friend, Ed Beyea, was age 42. Ed became disabled after a diving accident at age 22, but he managed to work 14 years at Blue Cross since his injury Both he and Avremel were program analysts who worked on the 27th floor of World Trade Center.

They both loved books and music, and they both served as the special uncle of their respective families. Like Avremel, Ed had no children of his own, but he was a father figure to his two nephews after their father died.

On the morning of September 11, Ed wanted to wait until he could be securely carried down by several rescue workers, as it was dangerous for someone with his disability to be moved. Avremel wouldn't allow his friend to wait alone when everyone else was fleeing the building, and he stayed with him.

In the days that followed, the media learned about Aw'emel's selfless act, and the story began to spread. President Bush, in his national prayer address to the American people, referred to Avremel's act as one of the many "outstanding acts of sacrifice"  that were demonstrated by Americans during this crisis.

      16、What happened to Avremel and Ed during the 9 . 11 terrorist attack?

              [A] Avremel rescued Ed at tile cost of his life.

              [B] Both Avremel and Ed gave up their chance of escape.

              [C] Avremel stayed with Ed and both lost their lives.

              [D] Both Avremel and Ed were finally rescued.

      17、What were the similarities between the two men?

              [A] Both of them loved hooks and music.

              [B] Both of them were in their 50s.

              [C] Both of them were disabled..

              [D] Both lived with their brother's families.

      18、Which of the following statements is true according to the passage?

              [A] Avremel took care of Ed's life after work.

              [B] Avremel liked diving when he was young.

              [C] Ed treated his nephews as his own children.

              [D] Ed became disabled after a driving accident.

      19、Why did Avremel choose to stay when others were fleeing the building?

              [A] Because he expected the rescuers to help him.

              [B] Because he tried to carry Ed downstairs.

              [C] Because he thought it was safer to stay inside.

              [D] Because he didn't want to leave Ed behind.

      20、The word "address'' in the last paragraph means  ....

              [A] solution    [B] speech      [C] information    [D] title

 

Passage Two

What you've always heard? We're eating way too much salt. The average American gets about 3.4 grams of sodium every day, far more than the upper limit of 2. 3 grams recommended by the USDA. The Institute of Medicine estimates that reducing sodium intake (摄取量) nationwide could prevent 100,000 deaths every year.                                                        

The headlines now? It's time to get tough. The New York City health department recently kicked off a national effort to cut the amount of salt in packaged and restaurant food by 25% over five years. 80% of the salt in the average person's diet comes from those sources, not from the sahshaker (盐瓶).

But wait! The benefits of salt reduction are surprisingly mruky. At least 13 studies have tried to find out what happens to people who choose to eat salty or not-so-salty food--and the results have pointed in eve~3~ direction. Sonre studies suggest that cutting salt protects the heart; others suggest that intense salt reduction can actually increase heart problems. What's needed,Dr. Michael Alderman says, is a randomized (随机的) , controlled trial, in which people are put on different diets and followed for years. It's the only way to get a reliable answer, but it's never been done.

So what should you do? Go easy on processed foods and eat more produce. Those changes will improve your diet in a variety of ways and cut the amount of sodium you consume. If your blood pressure is high, work with your doctor to control it with drugs and lifestyle changes. If your blood pressure is healthy? At this point, there's no convincing reason for you to count every grain.

21、It is stated in Paragraph 1 that our sodium intake

             [A] is within the healthy range

[B] is a bit over the upper limit

             [C] is far beyond what is necessary

 [D] is well below the lower limit

22、The main sources of salt in our diet are

[A] home-made food and packaged food

[B] restaurant food and saltshakers

[C] home-made food and saltshakers

[D] restaurant food and packaged food

       23、What does the word "murky' (Para. 3) probably mean?

             [A] Unclear                  [B] Significant

             [C] Obvious                 [D] Exaggerated

       24、What does Dr. Michael Alderman say about a randonfized, controlled trial?

             [A] It has been successfully conducted

 [B] It should be carded out.

             [C] It is already under way.

 [D] It is too late to try it.

       25、As stated in the last paragraph, people with normal blood pressure

             [A] should consider a change of their lifestyle

             [B] have every reason to be careful about sodium

             [C] will not be affected by the amount of sodium taken

             [D] do not have to take sodium too seriously

 

                                                               

 

Passage Three

There is a tale that straw is the worst material from which to build a house, particularly if you are a pig with a hungry wolf around. So the cards were stacked against Warren Brush when local officials learned that he had several buildings made of straw bales ( 大捆 ) on his land.

They have tried to fine him a lot. But the case is still unresolved. The problem is that California's building codes make no provision for the use of straw.  And Mr Brush has many defenders--among them several university scientists and David Eisenberg, the chairman of the United States Green Building Council's code connnittee. They would like to see the prejudice against straw houses eliminated, for straw is, in many ways, an ideal building material.

It is, for one thing, a great insulator (绝缘体). That keeps down the heating bills in houses made from it. It is also a waste product that would otherwise be burned, and is therefore cheap, and very much to the point in a place like California, it is earthquake-resistant. Last year a test conducted at the University of Nevada showed that straw-bale constructions could' withstand twice the amount of ground motion recorded in the Northridge earthquake that hit LosAngeles in 1994.

There are other straws in the wind: a post office in suburban Albuquerque, a school in Maryland, and an office complex in suburban Los Angeles have all been built from straw. Even California is having a rethink, and may change its rules to adapt to straw-bale construction. As Mr Eisenberg observes, "the lesson of the Three Little Pigs isn't to avoid straw. It's that you don't let a pig build your house."

26、By "the cards were stacked against Warren Brush, the author means that Brash

            [A] received punishment           [B] made a breakthrough

            [c] would be in trouble             [D] might win a prize

      27、David Eisenberg is mentioned

            [A] as a representative of official opinions

            [B] for the purpose of supporting Warren Brush

            [C] to provide evidence against straw houses

            [D] to show the importance of the building codes

      28、What is Paragraph 3 mainly about?

            [A] The structure of straw houses.

            [B] The possibility of building straw houses.

            [C] The suggestions for building straw houses.

            [D] The advantages of straw houses.

      29、It can be learned from the last paragraph that California

            [Al will fine Warren Brush as planned

            [B] will reduce the fine on Warren Brush

            [C] may consider a heavier fine on Warren Brush

            [D] may not fine Warren Brash

      30、The author's purpose in writing the passage is to

            [A] show that straw can be used to build houses

            [B] highlight the prejudice against straw houses

            [C] explain how to build a house with straw

            [D] introduce a new building material

 

 

Passage Four

I was talking with a senior Public Relations manager the other day about "The Game Trainers" and he expressed much doubt about both the possibility and value of getting senior professionals to play games.

These are serious people with serious jobs, and they are not going to waste time running around like school children,' he told me. This statement highlighted many of his assumptions.

He also provided me with a golden opportunity to talk about how these "serious people with serious jobs" could actually learn something about themselves, their staff, their company, and their business opportunities by allowing creativity to flow more freely through "games".

His position is not uncommon and it comes from a deep seated misunderstanding of what a "game" is and what it is for, as well as a set notion of what "work" nmst look like for it to be considered of value. It's not a coincidence (巧合) that the most successful companies of the last decade, including Apple and Google, were all started by college students, and perhaps as a consequence have at their core a spirit of fun, creativity and innovation. Their success has not been achieved through a strict work environment, dull meetings and a 9 to 5 work time. Instead they have flowing and flexible work spaces, a culture of cooperation, opportunities for creativity and relaxed work structures.

The Game Trainers support this innovative and highly productive approach to work by developing games to integrate into the working environment, And so, I said to the PR man, it's a good thing that they are "serious people with serious jobs", because we also are extremely serious about play, and in today's environment they simply cannot afford not to play games.

31、What does the PR manager think of the author’s proposal of playing games?

              [Al It is against the rule.         [B] It makes no sense.

              [C] It is worth a try.             [D] It would be beneficial.

      32、The author suggests that the PR manager’s position on games

              [A] represents a common misunderstanding

              [B] allows for greater work efficiency

              [C] is based on scientifically proven concepts

              [D] is hard to understand in today's world?

      33、The examples of Apple and Google show that

              [A] it helps to combine work with games

              [B] games should be separated from work

              [C] work and games can be clearly defined

              [D] no work can be done well without games

      34、"The Game Trainers" is probably a

              [A] computer game              [B] search engine

              [C] game developer             [D] research system

      35、In the passage the author

              [A] encourages people to work more creatively

              [B] describes how to balance work with life

              [C] analyzes why it is important to enjoy work

              [D] promotes an innovative approach to work

 

Part III Vocabulary and Structure (20 points)

Directions: There are 40 incomplete sentences in this part. For each sentence there are 4 choices marked A, B, C and D. Choose the one that best completes the sentence and mark your answer on the ANSWER SHEET.

36、Poor educational performance is sometimes        to emotional disturbance.

         [Al connected   [B] related     [C] associated   [D] joined

37、The size of the castle and its commanding position still         the visitors today..

         [A] impress     [B] stress      [C] affect      [D] emphasize

38、Their home is situated within easy           of shops and other facilities.

         [A] acquisition   [B] reach      [C] possession   [D] access

39、Lee is coming on very well now and it's a      of deciding how to fit him into the team.

         [A] problem     [B] matter      [C]thing      [D] concern

40、Once the excitement of watching TV all day has __ off, holidays can be boring.

         [Al shown     [B] laid       [C] worn      [D] passed

41、Feed plants and they grow;       them and they suffer.

         [A] disgust     [B] dismiss     [C] omit      [D] neglect

42、It was considered impolite by many to discuss business on social  

         [ Al events      [ B] moments    [C] occasions   [ D] affairs

43、Doctors have decided the only way he can live anything near a(n)    life is to give him an operation.

         [A] normal     [B] ordinary    [C] regular    [D] average

44、There are many theories that       to be able to predict whether you will give birth to a girl a boy.

         IA] declare     [B] claim      [C] announce   [D] state

45、It is very important for the staff to dress in something            to the job.

          [ A ] proper      [ B ] approximate  [ C ] appropriate  [ D ] relevant

46、After     the numbers' in every possible combination, we finally hit on a solution.

          [ A ] running through             [ B ] running after

          [ C ] running over                [ D ] running out

47、Either he escaped, or he was put in prison, in     , he was never seen again.

          [ Al all cases    [ B] every case   [C] any case    [ D] no case

48、The authorities wouldn’t    us permission to fly all the way down to San Francisco.

          [ A ] grant      [ B ] allow      [ C ] provide    [ D ] admit

49、We should      our differences and discuss the things we have in common.

          [ A ] put away    [ B ] put aside    [ C ] put off     [ D ] put forward

50、It was only by a great effort of will and courage that he was able to          himself together.

          [A] pull       [B] put       [C] drag      [D] push

51、Seldom did we realize that many of our hair problems            what we eat.

          [A] rely on     [B] refer to     [C] result from  [D] respond to

52、Mark needs to travel            with his varied business interests.

          [A] extensively   [B] intensely    [C] broadly    [D] widely

53、Even though I'm quite a            person,  I like meeting people.

          [A] preserved   [B] conserved   [C] deserved    [D] reserved

54、Few people nowadays are able to           friendship into their senior years.

          [A] postpone    [B] maintain    [C] withdraw    [D] insist

55、Tile necklace has 96 pieces and they are worth, individually and      a lot of money.

          [A] wholly      [B] jointly      [C] collectively  [D] completely

56、A country       birth rate is higher than its death rate will have an increasing population.

          [Al where      [B] which      [C] that       ID] whose

57、If' you don't agree with me,     

          [A] neither they will              [B] so won't they

          [C] neither will they              [D] so they won't neither

58、Although Americans have different views on many issues, they tend to agree __ one subject: taxes are too high.

          [A] on         [B] to         [C] with       [D] at

59、There is nothing about women          careers to look after children.

         [A] to give up   [B] give up     [C] giving up   [D] will give up

60、His sickness,       with terrible weather,  has completely ruined this long  expected trip.

         [A] combining   [B] combined   [C] to combine  [D] to be combined

61、A recent poll suggested that if money were not an issue, most people       not to work at all.

         [A] should prefer  [B] prefer    [C] would prefer  [D] preferred

62、After        seemed to be an endless wait, it was finally his turn to have the interview.

         [A] that       [B] when      [C] what      [D] which

63、It is worth      that even the most complex scientific ideas can eventually affect one's daily life.

         [A] to remember               [B] remember

         [C] remembered               [D] remembering

64、The degree      you maintain your mental health may depend on certain simple environmental factors.

         [A] which      [B] to which    [C] that       [D] to that

65、The demand made by the workers is that their salaries       to cover the increased cost of living.

         [A] increased                [B] be increased

         [C] be increasing            [D] were increased

66、He is, by far, and will be for a time         , the best basketball player in the history of the game.

         [A] coming     [B] to come     [C] to have come     [D] to be coming

67、When we arrived at the airport, we were told our flight        

         [A] cancelled                [ B] had cancelled

         [C] has been cancelled          [D] had been cancelled

68、Scarcely had they settled in their seats in the cinema     the film began.

         [A] when      [BI than'       [C] as        [D] until 

69、After careful investigation we find that one of the statements   to be untrue.

         [Al is turned out                [B] have been turned out

         [c] has turned out               [D] have turned out

70、This project is said       right now and so far everything is going on quite           smoothly.

         [Al to have carried out            [B] having been carried out

         [C] to have been carried out        [D] to be being carried out

71、Without the sun's light     the earth's surface,  no life could exist on the earth.

         [A] warms      [B] warmed     [C] warming    [D] to warm

72、It is generally agreed that the Internet has brought people together   

         [A] more than any invention         [B] than any other invention

         [C] than any other invention has  [D] more than has any other invention

73、         the price, it is a thousand times worth it.

         [A] Whatever    [B] However    [C] Whichever  [D] Wherever

74、How close parents are to their children       a strong influence on the character of their children.

         [A] have       [B]has       [C] having     [D] had

75、It is high time that the international community       together to fight against terrorism.

    [A] work       [B] works      [C] worked    [D] working

Part 1V Cloze Test (10 points)

Directions: There are 10 numbered blanks in the following passage. For each blank, there are 4 choices marked A, B, C and D. Choose the best one and mark your answer on the ANSWER SHEET.

Everyone seems to know that grandma's cookies taste better because they're made with love. But is that really  76  ? A researcher from Marydand University devised experiments that put it to the  77  .

In the first experiment, people were given candy with a note attached. One note read: "I  78  this just for you. Hope it makes you happy. "A second note read: "Whatever. I don't care. I just took it randomly. "  79  he people tested, tile candy that came with the former tasted better and sweeter.

In the second experiment, people sat in a chair with an electric massage (按摩) device that was either  80  by a real human being or a computer. The massages were  81  , but people got more pleasure from the massages operated by a human. The massages operated by the computer weren't viewed as  82  .

These simple experiments show how good intentions can  83  to life: food tastes better and pleasure is more pleasant. And it doesn't even  84  if the intentions actually exist--it's tile perception  85  they're there, that's important. The general message is that trusting in people's good intentions makes for a happier life.

     76、[A] fine           [B] serious       [C] strange         [D] true

     77、[A] thought       [B] test           [C] proof           [D] question

     78、[A] liked          [B] meant        [C] picked          [D] carried

     79、[A] Because of    [B] In spite of     [C] Thanks to       [D] According to

     80、[A] turned on      [B] taken out     [C] sent back       [D] handed in

     81、[A] important      [B] available     [C] identical         [D] necessary

     82、[A] safe          [B] good         [C] direct           [D] worthy

     83、[A] put           [B] make         [C] reach           [D] add

     84、[A] matter        [B] hold          [C] work            [D] stand

     85、[A] while         [B] when         [C] that             [D] which


2012年广东省成人高等教育学士学位英语统考真题

Paper One(试卷二)

(30 minutes)

Part V Writing (15 points)

Directions: You are to write in, 100~120 words about the title "Is It Useful to Go to University Now?” You should base your composition on the outline given in, Chinese below:

1、有人认为,上大学没有用;

2、有人认为,上大学非常有用;

3、你的看法是怎么样的?为什么?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2012年广东省成人高等教育学士学位英语统考真题答案

Part I      Dialogne Completion (15 points) 

1、D  2、C  3、D  4、D    5、D  

6、D   7、B  8、A  9、C  10、C 

11、A  12、D  13、A  14、A  14、A、15、A  

 

Part II     Reading Comprehension (40 points) 

Passage One

16、C  17、A  18、D   19、B  20、D 

Passage Two 

 21、B  22、D  23、C   24、B  25、A  

Passage Three 

26、C   27、B   28、D  29、D   30、D    

Passage Four 

31、B  32、A  33、C  34、C   35、A 

 

Part III    Vocabulary and Structure (20 points) 

36、B  37、A  38、B   39、B  40、C                      41、D  42、C  43、A  44、B    45、D  

46、A   47、C  48、A  49、D   50、A                     51、C  52、D  53、B 54、B   55、A  

56、D  57、C   58、A   59、D   60、B                   61、C  62、C 63、D  64、C   65、B   

66、B   67、D   68、A  69、C   70、D                   71、D 72、C   73、A   74、B   75、C   

 

Part 1V   Cloze Test (10 points) 

76、D  77、B   78、C   79、D   80、A  

81、C  82、B   83、D   84、A   85、C

  • 关于我们
  • |
  • 联系我们
  • Copyright © gdxwyy.com     技术支持: 广东学位英语     粤ICP备17162580号-3

    微信咨询号
    赖老师
    林老师
    许老师
    QQ群
    149892735
    周六日有老师值班