您当前的位置:首页>>资料下载

资料下载

广东学位ope体育专业版-模拟题1

点击数:62352019/2/12 23:31:28 来源: 广东专插本辅导网

广东省成人高等教育学士学位
外语水平考试模拟试题

英语试卷一

Part I  Dialogue Completion (15 points)
Directions: There are 15 short incomplete dialogues in this part, each followed by 4 choices marked A, B, C and D. Choose the best one to complete the dialogue and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.

1. Customer: Could you find these books for me?
Seller: Sure. Let me have a look at your list.
Customer: __________
A. It’s all right.     B. No problem. 
C. Here you are.     D. Thank you.

2. Neighbor: Hi. You said that you might need some help with preparing dinner. What would you like me to do?
Hostess: __________ I really appreciate it. First, could you peel the vegetables? I’ve put them all in the sink and there’s a peeler.
A. Thanks for coming.     B. Sit down, please. 
C. Oh, it’s you.      D. I have no idea.

3. Jack: John, you look terrible! __________?
John: My girlfriend broke up with me.
A. Are you all right     B. What goes wrong with you 
C. Are you feeling well    D. Do you need help

4. Jane: I failed the test again! Three times in a row!
Helen: __________ It’s no big deal. You still have another chance.
A. Cheers.       B. Don’t worry.  
C. Come on      D. Forget it

5. July: Hello, Mr. Green. __________.
Mr. Green: You’re leaving so soon? When are you off?
July: Early tomorrow morning.
A. I’m leaving      B. I’ve come to say goodbye
C. I want to tell you that I am leaving D. Goodbye

6. Operator: Hello, International Trade Corporation.
Customer: Hello! May I talk to Mr. George Adam, please?
Operator: __________, please.
A. Wait  B. Hold on   C. connecting  D. Yes
7. Peter: Would you lend me your typewriter?
Jane: I’m sorry, it is out of order. It could not be used right now.
Peter: __________. I’ll ask Jim if he has one.
A. Really  B. It doesn’t matter  C. Thanks  D. Sorry

8. Manager: __________
Applicant: I have come at your invitation for an interview.
Manager: Nice to meet you. Please sit down.
A. What’s the matter?     B. What can I do for you?
C. How are you?     D. Excuse me?

9. Stewardess:
Good morning. __________ This way, please.
Passenger: Thank you. Stewardess, can you direct me to my seat?
Stewardess: Certainly. May I see your boarding pass, please?
Passenger: Sure, here it is.
A. How are you?      B. Nice to meet you.
C. You are welcome to our plane.   D. Welcome aboard.

10. Jiang: Hello, can I speak to the head of the household?
Chen: __________
Jiang: This is Jiang Ping with Children’s Publishing Company. May I have your name, sir?
Chen: My name is Chen.
A. May I ask who’s calling?   B. Hello.
C. What’s your name?    D. Would you tell me your name?

11. Customer: I want to mail this parcel to Beijing.
Clerk: __________
Customer: Register is enough. I really don’t want insurance.
Clerk: Please, put the box on this scale.
A. Would you like to register it?    B. Do you want to register and insure it?
C: Do you want to register or insure it?   D. Would you register and insure it?

12. Mary: Excuse me for being late, Peter. I was held up by the traffic.
Peter: __________, Mary. Come in and take a seat.
A. That’s quite all right     B. No problem
C. Don’t mention it      D. Welcome

13. Mrs. Weller: Welcome, Mr. Zhao. We’re very pleased to have you with us.
Zhao Kai: Thank you, Mrs. Weller. I’m more than happy to have this chance to join in a real Thanksgiving celebration.
Mrs. Weller: __________ I’ll join you in a while.
A. You are welcome .    B. Please make yourself at home.
C. Don’t wait for me.    D. Please start to eat.

14. Janet: Linda, I was shocked to hear about your husband’s illness! I’m so sorry!
Linda: __________ I appreciate your sympathy, Janet. I hope he’ll be all right, but this is his second heart attack in five years.
A. It doesn’t matter.      B. Thank you.
C. Me too        D. Don’t mention it.

15. Mrs. Fox: __________ what you have done to my son, doctor.
Doctor: That’s all right, Mrs. Fox. That’s my job. I’m very glad he recovered so soon.
Mrs. Fox: I know he has brought great trouble to you. A million thanks.
A: I’m very grateful for     B. I feel very happy with
C. I really like        D. I’ve got to know

Part II Reading Comprehension (40 points)
Directions: There are 4 passages in this part. Each of the passages is followed by 5 questions or unfinished statements. For each of them there are 4 choices marked A, B, C and D. Choose the best one and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.

Passage One
Are some people born clever and others born stupid? Or is intelligence developed by our environment and our experience? Strangely enough, the answer to these questions is yes. To some extent our intelligence is given us at birth, and no amount of special education can make a genius out of a child born with intelligence.  On the other hand, a child who lives in a boring environment will develop his intelligence less than one who lives in rich and varied surroundings. Thus the limits of a person’s intelligence are fixed at birth, whether or not he reached those limits will depend on his environment. This view, now held by most experts, can be supported in a number of ways.
It is easy to show that intelligence is to some extent something we are born with. The closer the blood relationship between two people, the closer they are likely to be in intelligence. Thus if we take two unrelated people at random from the population it is likely that their degree of intelligence will be completely different. If, on the other hand, we take two identical twins, they will very likely be as intelligent as each other. Relations like brothers and sisters, parents and children, usually have similar intelligence, and this clearly suggests that intelligence depends on birth.
Imagine now that we take two identical twins and put them in different environments. We might send one, for example, to a university and the other to a factory where the work is boring. We would soon find differences in intelligence developing, and this indicates that environment as well as birth plays a part. This conclusion is also suggested by the fact that people who live in close contact with each other, but who are not related at all are likely to have similar degree of intelligence.
16. The writer is in favor of the view that man’s intelligence is given to him __________.
A. at birth
B. through education
C. both at birth and through education
D. more at birth than through education

17. If a child is born with low intelligence he can __________.
A. never become a genius
B. still become a genius if he should be given special education
C. exceed his intelligence limits in rich surroundings
D. not exceed his intelligence limits even in rich surroundings

18. In the second paragraph “if we take two unrelated people at random from the population--” means if we __________.
A. pick any two persons
B. take out two different persons
C. choose two persons who are relative
D. choose two persons with different intelligence

19. The example of the twins going to a university and to a factory separately shows __________.
A. the importance of their intelligence
B. the role of environment on intelligence
C. the importance of their position
D. the part that birth places

20. The best title of this passage can be __________.
A. Surroundings
B. Intelligence
C. Dependence on Environment
D. Effect of Education

Passage Two
Before the grass has thickened on the roadside verges and leaves have started growing on the trees it is a perfect time to look around and see just how dirty Britain has become. The pavements are stained with chewing gum that has been spat out and the gutters are full of discarded fast food cartons. Years ago I remember travelling abroad and being saddened by the plastic bags, discarded bottles and soiled nappies at the edge of every road. Nowadays, Britain seems to look at least as bad. What has gone wrong?
The problem is that the rubbish created by our increasingly mobile lives lasts a lot longer than before. If it is not cleared up and properly thrown away, it stays in the undergrowth for years; a semi-permanent reminder of what a tatty little country we have now.
Firstly, it is estimated that 10 billion plastic bags have been given to shoppers. These will take anything from 100 to 1,000 years to rot. However, it is not as if there is no solution to this. A few years ago, the Irish government introduced a tax on non-recyclable carrier bags and in three months reduced their use by 90%. When he was a minister, Michael Meacher attempted to introduce a similar arrangement in Britain. The plastics industry protested, of course. However, they need not have bothered; the idea was killed before it could draw breath, leaving supermarkets free to give away plastic bags.
What is clearly necessary right now is some sort of combined effort, both individual and collective, before it is too late. The alternative is to continue sliding downhill until we have a country that looks like a vast municipal rubbish tip. We may well be at the tipping point. Yet we know that people respond to their environment. If things around them are clean and tidy, people behave cleanly and tidily. If they are surrounded by squalor, they behave squalidly. Now, much of Britain looks pretty squalid. What will it look like in five years?
21. The writer says that it is a good time to see Britain before the trees have leaves because
A. Britain looks perfect.
B. you can see Britain at its dirtiest.
C. you can see how dirty Britain is now.
D. the grass has thickened on the verges.

22. According to the writer, things used to be___________.
A. worse abroad.
B. the same abroad.
C. better abroad.
D. worse, but now things are better abroad.

23. To solve the problem of plastic bags, Michael Meacher__________
A. followed the Irish example with a tax on plastic bags.
B. tried to follow the Irish example with a tax on plastic bags.
C. made no attempt to follow the Irish example with a tax on plastic bags.
D. had problems with the plastics industry who weren't bothered about the tax.

24. As to what can be done, the writer thinks __________
A. it is too late to do anything.
B. we are at the tipping point.
C. there is more than one way to solve the problem.
D. we need to work together to solve the problem.

25. The writer thinks that__________
A. people are squalid.
B. people behave according to what they see around them.
C. people are clean and tidy.
D. people are like a vast municipal rubbish tip.

Passage Three
The men who planned and constructed the first American railroads were men of great vision. They predicted that their “iron horses” would open vast expanses of land to farming and industry. They knew that towns would spring up along the new railroads. Yet few of these pioneers could have guessed that American railroads would establish the system of time used throughout most of the world today.
Until the 1880s, all time in the United States was sun time. Farmers set their clocks to noon when the sun appeared to be overhead. In towns, people set their clocks by a courthouse clock or factory whistles. One town’s time was often different from the time in a neighboring town.
As the new railroads expanded, large numbers of people began to travel. But the railroads were unable to print accurate timetables when most towns along their tracks have their clocks set differently. There was need for a change, and the railroads led in planning it.
In 1883, railroads in the United States and Canada adopted standard time, a system which divided the continent into four time zones. Within each zone, all railroad clocks were set to an identical time. When it was noon in the Eastern Zone, it was nine o’clock in the Pacific Zone. Railroad time signals were sent out by the newly-invented telegraph.
Standard time quickly spread. Traveling businessmen set their watches to correspond to the railroad clocks. Factories and schools followed the railroad’s lead. Soon, nearly everyone in the United States and Canada was using the four-zone time system – standard time.
Today, nearly all the world keeps standard time according to an international system of twenty-four time zones.
26. Implied but not directly stated: ___________.
A. Farmers set their clocks according to the factory whistles
B. The correct time was not too important before the 1800s
C. Only people who traveled on trains ever knew time
D. A standard system was set up by the pioneers

27. On the whole, the article tells about __________.
A. pioneers who rode on “iron horses”
B. large numbers of people who traveled
C. the establishment of standard time
D. the accurate timetable in the United States

28. Which statement does this article lead you to believe?
A. Accurate timetelling is important in many industries.
B. Accurate time is important only in the United States.
C. Accurate time is owned by the men who built railroads.
D. Accurate time is owned by pioneers.

29. Why weren’t railroads able to print accurate timetables?
A. Towns along the tracks set their clocks differently.
B. No one was able to read timetables that were accurate.
C. Farmers preferred to read the sun instead of timetables.
D. Railroad workers had no watches.

30. What does the word “identical” mean?
A. different
B. difficult
C. similar
D. understandable

Passage Four
Until recently, women in advertisements were one of three things – an apron, a glamorous dress or a frown. Although that is now changing, many women still feel angry enough to deface offending advertisements with stickers protesting. “This ad degrades women.” Why does this sort of advertising exist? How can advertisers and ad agencies produce, sometimes, after months of research, advertisements that offend the consumer?
The advertising Standards Authority (the body which deals with complaint about print media) is carrying out research into how women feel about the way they are portrayed in advertisements. Its conclusions are likely to be what the advertising industry already knows; although women are often irritated by the way they are seen in ads, few feel strongly enough to complain.
Women are not only the victims of poor and boring stereotypes – in many TV commercials men are seen neither as useless, childish oafs who are unable to perform the simplest household tasks, or as in considerate boors, permanently on the lookout for an escape to the pub. But it is women who seem to bear the impact of the industry’s apparent inability to put people into an authentic present-day context.
Yet according to Emma Bennett, executive creative director of a London advertising agency, women are not infuriated by stereotypes and sexist advertising. It tends to wash over them. They are not militant or angry – they just find it annoying or tiresome. They reluctantly accept outdated stereotypes, but heave a sigh of relief when an advertisement really gets it right.
She says that it is not advertising’s use of the housewife role that bothers women, but the way in which it’s handled. “Researchers have often asked the wrong questions. The most important thing is the advertisement’s tone of voice. Women hate being patronized, flattered or given desperately down-to-earth commonsense advice.”
In the end, the responsibility for good advertising must be shared between the advertiser, the advertising agency and the consumer. Advertising does not set trends but it reflects them. It is up to the consumers to tell advertisers where they fail, and until people on the receiving end take the business seriously and make their feelings known, the process of change will remain laboriously slow.
31. Despite recent changes in attitudes, some advertisements still fail to __________.
A. change women’s opinions of themselves
B. show any understanding of people’s feelings
C. persuade the public to buy certain products
D. meet the needs of the advertising products

32. According to the writer, the commonest fault of present-day advertising is to __________.
A. condemn the role of the housewife
B. ignore protests about advertisement
C. present a misleading image of women
D. meet the needs of the advertising industry

33. Research suggests that the reaction of women towards misrepresentation by advertisements is __________.
A. indifference
B. hostility
C. consent
D. unbelief

34. Emma Bennett suggests that advertisement ought to __________.
A. give further emphasis on practice
B. use male images instead of female ones
C. change their style rather than their content
D. pay more compliments to women than before

35. Ultimately the advertising industry should __________.
A. take its job more earnestly
B. do more pioneering work
C. take notice of the public opinion
D. concentrate on the products advertised

Part III  Vocabulary and Structure (20 points)
Directions: There are 40 incomplete sentences in this part. For each sentence there are 4 choices marked A, B, C and D. Choose the one that best completes the sentence. Mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.

36. Access __________ the paper is restricted to senior management.
A. to    B. with   C. for   D. in

37. Employees can buy books __________ a discount.
A. for   B. of    C. at    D. in

38. I was looking forward to working __________ her expert guidance.
A. in    B. on   C. under   D. at

39. Canceling the conference will __________ a very bad impression .
A. get   B. do   C. make   D. give

40. He looked shocked, then burst __________ laughter.
A. to    B. in    C. upon   D. into

41. What __________ him most was that he had received no apology.
A. worried  B. annoyed  C. challenged  D. troubled

42. I don't __________ of cosmetic surgery.
A. contend  B. improve  C. approve  D. consent

43. The firm will __________ workers for their loss of earnings.
A. pay   B. compensate  C. comfort  D. charge

44. A security officer at the factory, who __________ to give his name, said he had seen two men leave the building.
A. prepared  B. tried   C. declined  D. pleased

45. Medical supplies have been __________ among families affected by the epidemic.
A. distributed  B. given   C. contributed  D. delivered

46. Several children were __________ bread to the ducks.
A. showing  B. putting  C. feeding  D. making

47. "I really need to speak to you now." "Oh, all right if you__________."
A. try   B. need   C. insist   D. hold

48. They welcomed the opportunity to participate fully__________the life of the village.
A. in    B. to    C. into   D. of

49. Ladies and gentlemen, I regret __________ that a number of statements made by the department were incorrect.
A. saying   B. to say   C. say   D. of saying

50. The recipe says you can __________ yoghurt for the sour cream.
A. replace   B. substitute  C. exchange  D. place

51. I suggest you __________ before you go round there.
A. phoned   B. phone   C. phoning  D. to phone

52. It was a really bad accident - they're lucky to be __________.
A. living   B. alive   C. live   D. lived

53. The results are __________ with earlier research.
A. insistent  B. consistent  C. concerned  D. connected

54. The law requires equal treatment for all, __________ of race, religion, or sex.
A. regard   B. regardless  C. in regard  D. disregard

55. I'm extremely __________ about what I read in the press.
A. critical   B. skeptical  C. frightened  D. convinced

56. If people don't learn from this, then his suffering and death were __________.
A. in vain   B. on vain  C. for vain  D. to vain

57. Thanks ever so much for your help, I really __________ it.
A. appreciate  B. thank   C. like   D. enjoy

58. __________ you are blind, you will not miss the astonishing changes taking place in Shanghai.
A. Although  B. If   C. Since   D. Unless

59. You __________ drive carefully. The roads are wet.
A. had better  B. would rather C. would  D. had better

60. A: We went to Italy for a holiday last year.
B: That __________ nice.
A. can be   B. must be  C. must have been D. can’t have been

61. An inspection of the building revealed faults that might __________ have been overlooked.
A. otherwise  B. because  C. therefore  D. however

62. We __________ TV last night when suddenly the lights went out.
A. watched  B. were watching C. had watched D. had been watching

63. Without your timely help, we __________.
A. would not succeed    B. would succeed
C. would have succeeded   C. would not have succeeded

64. Stop writing. It’s time that you __________ your paper.
A. must hand in     B. have to hand in
C. could hand in     D. handed in

65. Please go and make sure __________ you get a receipt.
A. that   B. if    C. how   D. why

66. Nobody but Henry and Jack __________in the accident.
A. was hurt  B. were hurt  C. has hurt  D. have hurt

67. Let’s go for a walk __________?
A. shall we  B. will you  C. won’t you  D. shan’t we

68. He was __________ know what I meant.
A. too clever to B. too clever not to C. not clever to D. clever not to

69. I wonder whether our life __________ considerably by 2010.
A. will change      B. will be changing
C. will have to change    D. will have changed

70. More than one __________ the food in the canteen.
A. student has complained of   B. students have complained of
C. student has complained   D. students have complained

71. The idea of spending the rest of my life there never __________ me.
A. appeals  B. attracts to  C. appeals for  D. appeals to

72. You won’t be seeing Mike any more. The boss fired her. She’s gone __________.
A. for all   B. for good  C. for the time  D. for days

73. The couple never got __________ the loss of their son.
A. over   B. on   C. from   D. down

74. The __________ between rich and poor regions is being bridged.
A. space   B. distance  C. room   D. gap

75. I still cannot figure __________ the sum I require.
A. in   B. out   C. up   D. over

Part IV Cloze Test (10 points)
Directions: There are 10 blanks in the following passage. For each numbered blank, there are 4 choices marked A, B, C and D. Choose the best one and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.
Gender bias and poverty
Inequality between men and women results in poorer health for children and greater _____76_____ for the family, according to a new study. The UN agency Unicef found that in places where women are _____77_____ from family decisions, children are more likely to suffer from _____78_____. There would be 13 million _____79_____ malnourished children in South Asia if women had an equal say in the family, Unicef said.
Unicef _____80_____ family decision-making in 30 countries around the world. Their chief finding is that equality between men and women is vital to _____81_____ poverty and improving health, especially that of children, in developing countries. The conclusions are contained in the agency's latest report. This report _____82_____ to a greater ____83____ of opportunities for girls and women in education and work which contributes to disempowerment and poverty. Where men control the household, less money is spent on health care and food for the family, which results in poorer health for the children.
An increase in _____84____ and income-earning opportunities for women would increase their power, the report said. For example, the agency found that ____85______ has the greater share of household income and assets decides whether those resources will be used for family needs.
Questions
76. A. poor   B. poorness  C. poverty  D. impoverished
77. A. excluded  B. counted  C. kept   D. included
78. A. ill-nourished B. malnourish  C. malnutrition D. ill-nutrition
79. A. more   B. few   C. fewer   D. least
80. A. survey   B. surveying  C. surveys  D. surveyed
81. A increase   B. reduce   C. increasing  D. reducing
82. A. points   B. indicates  C. shows   D. suggests
83. A. lack   B. lacking  C. lacks   D. lacky
84. A. employer  B. employment C. employee  D. employing
85. A. whatever  B. whoever  C. whichever  D. however



Part V Writing (15 points)
Directions: You are to write in 100-120 words on the topic “Attending Boarding School”. You should base your composition on the outline given in Chinese below:

1.有些人认为孩子上寄宿学校好,孩子更独立;
2
. 有些人认为孩子住在父母身边好;
3
. 谈谈你的看法。















广东省成人高等教育学士学位外语水平考试模拟试题英语试卷一
Part I  Dialogue Completion (15 points)
1. C  2. A  3. B  4. C  5. B  6. B  7. B  8. B  9. D  10. A
11. B  12. A  13. B  14. B  15. A
Part II Reading Comprehension (40 points)
16. C  17. A  18. A  19. B  20. B  21. B  22. B  23. B  24. D  25. B
26. B  27. C  28. A  29. A  30. C  31. B  32. C  33. B  34. C  35. C
Part III  Vocabulary and Structure (20 points)
36. A  37. C  38. C  39. C  40. D  41. B  42. C  43. B  44. C  45. A
46. C  47. C  48. A  49. B  50. B  51. B  52. B  53. B  54. B  55. B
56. A  57. A  58. D 59.D  60.C  61. A  62. B  63. C 64. D  65. A
66. A  67. A  68. B  69.D  70. A 71. D 72. B  73. A  74. D  75. B
Part IV Cloze Test (10 points)
76. C  77. A  78. C  79. C  80. D  81. D  82. A  83. A  84. B  85. B



Part V  Writing (15 points)
参考作文
Nowadays it is quite common for parents to send their children to boarding schools, because students can learn to be independent and establish good interpersonal relation there.
By attending boarding school, students can learn to be independent. Unlike day school students, those of a boarding school need to organize their life and study independently. They can no longer rely on their parents for guidance and advice. Most of the time they need to do their own decision making. Moreover, attending boarding school is a good chance for students to truly socialize with their peers. They need friends to help settle their problems and share their happiness. They need to learn to accept people and to be accepted by people.
All in all, a boarding school is where students learn to be an independent and sociable person.
(136 words)


  • 关于我们
  • |
  • 联系我们
  • Copyright © gdxwyy.com     技术支持: 广东学位英语     粤ICP备17162580号-3

    微信咨询号
    学位Q3
    学位Q1
    QQ群
    739917925
    周六日有老师值班