您当前的位置:首页>>资料下载

资料下载

广东学位ope体育专业版-练习试卷3

点击数:71382019/2/12 23:30:11 来源: 广东专插本辅导网

Part I  Dialogue Completion (15 points)
Directions: There are 15 short incomplete dialogues in this part, each followed by 4 choices marked A, B, C and D. Choose the best one to complete the dialogue and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.

1. Aaron: The necklace is so well suited to you. It looks very nice.
Ida: __________ I have been working for five months to buy it. 
   A. Yeah, it is very expensive.    B. Yeah, a friend gave it to me.
   C. It is just so ordinary.     D. Thank you so much.

2. Harriet: Did you hear the weather forecast? __________
Jodie: The temperature tomorrow will reach 35 degrees. I think a drought has set in. We haven’t had a drop of rain for two months.
A. What is the temperature tomorrow?
B. Is there a storm?
C. How is the weather going to be tomorrow?
D. How high will the degrees be?

3. Customer: Excuse me, can I draw on my account for payment of things I buy in China?
Clerk: __________ How much do you draw?
A. It depends.     B. Certainly, sir.
C. Wait a minute.     D. Sorry, sir.

4. Clerk: It’s your turn, Miss. Sorry to have kept you waiting.
Customer: __________ I want a new hairdo.
A. I haven’t waited for so long.    B. It doesn’t matter.
C. It hasn’t cost me much time.  D. I have been waiting for just a few minutes.

5. Herbert: What do you think of classical music?
Teddy: __________ I enjoyed listening to Mozart or Bach in the evening after having worked for a whole day.
A. I find it too loud.     B. I find it very relaxing.
C. It is just OK.     D. It is so lively.

6. Betty: I’d like to intern during this summer holiday. __________
Nancy: Fill in the application and give it back to me.
A. I wonder whether there is any vacancy.
B. What about the payment?
C. How many hours should I work per day?
D. How can I apply for it?

7. Sally: Have you received the email from the International Students Office?
Kelly: __________What’s the matter?
A. No, I haven’t.
B. Yes, I have.
C. I haven’t checked my email for several days.
D. It has not yet arrived.

8. Ruth: Where do you intend to spend your National Day holiday?
Gloria: __________ Could you give me some advice?
A. I haven’t decided yet.
B. I am afraid that I will stay at home.
C. I will ask my wife about it.
D. I have planned to visit Beijing for a long time.

9. Nigel: Hi, Philip. Could you lend me ten yuan? I want to buy a packet of cigarette, but I don't have enough money. My parents don't give me allowance anymore.
Philip: __________ Well, come to my house this afternoon.
A. Sorry, I don't have enough money, either.
B. Of course.
C. I want to know the exact amount.
D. You always say that.

10. Clerk: Welcome to Cafe Greenery. Did you make any reservation? May I have your name please?
Customer: Kathleen Fox. __________
A. Have you found it?
B. Could you give us the seats next to the window?
C. I have been your customer for long.
D. Haven't you found it?

11. Roland: Haven't seen you for ages. How is it going?
Albert: __________, thanks, and you? Have you and Jane married?
A. Good
B. It is going well
C. Excellent
D. Fine

12. Clerk: Good morning, and welcome to Bank of China. How can I help you?
Customer: __________ What kind of accounts do you have?
A. I'd like to withdraw some money.
B. I'd like to borrow a loan from the bank.
C. I'd like to open a savings account.
D. I'd like to deposit some money into my account.

13. Louis: Bert, our company is not allowed smoking. You must smoke outside.
Bert: __________ I just want to refresh myself.
A. That's all right.     B. It's fine.
C. All right.      D. I'm sorry.


14. Emma: What's the matter, Kevin? __________
Kevin: There are so many courses on the website. I don't know which ones to take.
A. You look very excited.
B. You seem very tired.
C. You look very disappointed.
D. You seem very puzzled.

15. Christine: Would you mind if I open the door? It's really stuffy and hot in here.
Violet: __________ I can't wait to breathe in fresh air.
A. Absolutely yes!     B. Sure.
C. Not sure.      D. Of course not.

Part II Reading Comprehension (40 points)
Directions: There are 4 passages in this part. Each of the passages is followed by 5 questions or unfinished statements. For each of them there are 4 choices marked A, B, C and D. Choose the best one and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.

Passage One
Finding fresh drinking water was not a problem in the Roman Empire. The ancient Romans built aqueducts (from the Latin words aqua, meaning "water," and ductus, meaning "channel"). The pipes and channels wound down hills and valleys, transporting freshwater from remote lakes and streams to cities. Engineers designed each aqueduct so that water would drop precisely 24 feet per mile. A steeper slope would bring too much water too quickly. Less of a slope would cause the water to stagnate. Stone bridges with multiple arches were built to support aqueducts where the land dipped too sharply. Many of the bridges can still be found in Europe. At the Roman Empire's peak in the first and second centuries, nearly 200 cities had water supplied by aqueducts.
Rome, the empire's capital, had 11 aqueducts for its estimated 1 million people. When the water reached Rome, it flowed into large containers, or tanks, on high ground. From there, it was distributed through pipes to different areas of the city. Some water was sold to rich citizens for their private use; some went to supply large public baths; the rest went to public fountains, located at crossroads throughout Rome that were never more than 109 yards apart. Experts say that each citizen of Rome could have used an average of 265 gallons of fresh, clean water per day — more than what's available in some cities today.

16. The Roman Empire had plentiful supply of fresh drinking water because __________.
A. many bridges were built to in Europe.
B. water dropped precisely 24 feet per mile.
C. aqueducts were built to transport freshwater.
D. a lot of lakes and streams surrounded the cities.

17. What does the underlined word stagnate in the first paragraph mean?
A. flow slowly  B. stop flowing C. start flowing D. flow constantly

18. Stone bridges with multiple arches were built because__________.
A. bridges made the cities more beautiful.
B. bridges were necessary to connect cities. 
C. Europeans were fond of building bridges.
D. some places were not high enough to support aqueducts.

19. From the last sentence of the second paragraph we can infer that__________.
A. there were many public fountains in Rome.
B. the ancient Rome had a quite good water supply system.
C. many parts of the world are in need of fresh drinking water.
D. the ancient Romans were rich enough to have enough clean water.

20. Which of the following is the best title of the passage?
A. Rome’s Waterways B. The Distribution of Water
C. Bridges with Arches D. Public Fountains in Rome

Passage Two
The Carr family of Wendell returns this week from Disney World on their first vacation ever, but the circumstances for taking it are one they would never have wanted. The trip was a result of the generosity of the Make-A-Wish Foundation, the nation’s largest wish granting organization for children with life threatening illnesses.
Kaleb Carr, 3, has cancer in the retina of the eye. After six months of treatment, he is considered stable. One tumor is now dead cells and the other is a large mass and doctors aren't sure if it is active or not, said Kaleb's mother, Holly Carr.
The family enjoyed their first vacation and thus had a week of freedom from visits to the doctor and worry. “They take you step by step through things so you can be worry and carefree and just concentrate on having fun with the family,” said Holly.
The vacation included a three-day pass to Disney World, two days at Universal Studios, a day pass to Sea World, lodging and free food from restaurants at Give Kids the World Village, a resort for wish organizations. It also included VIP status at the parks which meant the Carrs didn't have to wait in lines.
"We are having a blast," said Holly last week from her cell phone. "They saw dolphins this morning and Kaleb got to feed the dolphins." Holly said the village where they stayed is a fantastic recreation of the children's Candy Land game with events every morning and night after park activities.

21. Why did the Carr family of Wendell visit Disney World?
A. Because some children suffered from life threatening illnesses.
B. Because they had planned to visit Disney World for a long time.
C. Because they received the support of a wish granting organization.
D. Because the children in the family enjoyed visiting the Disney World.

22. The family had one week of freedom from visits to the doctor and worry because__________.
A. one tumor of Kaleb Carr is now dead cells
B. they spent one week enjoying their first vacation 
C. Kaleb Carr is considered stable after six months of treatment
D. doctors are not sure whether a tumor of Kaleb Carr is active or not

23. What kind of organization is the Give Kids the World Village?
A. an amusement park of Disney World
B. a resort for wish organizations
C. a theatre of Universal Studios
D. a theme park of Sea World

24. What does the underlined sentence we are having a blast in the last paragraph mean?
A. We are enjoying ourselves.
B. We are queuing to see dolphins.
C. We are waiting to feed dolphins.
D. We are planning to extend our stay.

25. Which of the following describes the main idea of the passage?
A. The Carr family is free from worries.
B. The Carr family have enjoyed a one-week vacation.
C. The Carr family planned to extend their stay in Disney World.
D. The Carr family have received financial support from a Foundation.

Passage Three
Most cell phones hate water. Get a few drops under the case, and that horrible little wetness indicator next to the battery goes red. Next thing you know, your phone doesn't work, and your carrier won't replace it. So bringing your phone to the beach can be a bad idea. The good news is that there are three types of cell phones built specifically for active fun.
The Casio Exilim C721 on Verizon Wireless is the ultimate summer phone. That is because it also doubles as a waterproof, 5-megapixel camera—so you can leave your old digital camera at home, too. The Exilim is covered by a protective coating so you can shoot underwater. It's also proven as being against shock. If you spend a lot of time at the beach, this phone will be your best friend.
Outdoors sportsmen should consider the unlocked Sonim XP3.20 Quest, which is the world's toughest phone--a claim I have tested. It can be tossed around violently, frozen, put into water, hit with a chisel, and used to hammer nails. Even if it does break, it comes with a no-questions-asked replacement promise.
The Nextel i580 is the way to go if you're worried about durability. Bear in mind: It isn't waterproof, it's water-resistant--it'll survive a quick dunk or splash, but you can't submerge it. In my tests, it survived freezing, washing, dropping from a second-story window, and getting run over by a sports car. The i580 also has great call quality and a built-in MP3 player.

26. According to the author, why is bringing your phone to the beach a bad idea?
A. Because your carrier does not permit the use of cell phones at the beach.
B. Because cell phones would not work if there is water inside.
C. Because the wetness indicator would go red at the beach.
D. Because few people bring their cell phones to the beach.

27. What makes the Casio Exilim C721 the ultimate summer phone?
A. Its stylish design.
B. Its protective coating.
C. Its resistance to shock.
D. Its waterproof, 5-megapixel camera.

28. What would happen if you want to replace your broken Sonim XP 3.10?
A. It would be replaced without question.
B. It would be replaced by a locked XP 3.10.
C. You would be questioned about how you broke it.
D. You have to pay a minimum amount of fees for repairing it.

29. What qualities does the Nextel i580 have?
A. It can be submerged, frozen and washed.
B. It can be submerged, washed, and run over by a sports car.
C. It can be frozen, washed, and dropped from a second-story window.
D. It can be submerged, frozen and dropped from a second-story window.

30. The main purpose of the passage is to __________.
A. explain how cell phones work
B. introduce three types of cell phones
C. discuss the fun of using mobile phones
D. describe the harm of water to cell phones

Passage Four
Laughter brings a range of health benefits into your daily life. Laughing boosts your immune system. Just look at the work of Dr. Lee Berk, of Loma Linda University in California. Berk doesn't tell jokes beside patients’ beds, but he does research humor. He has shown that laughing can lead to an increase in antibodies and other cells that fight viruses.
Other studies show that laughter might be helpful for people in hospitals. An organization called Rx Laughter carried out a study about humor in the hospital. The results suggest that laughter might help children deal with painful medical treatments.
The study involved children between the ages of 8 and 14. The kids placed their hands in cold water for as long as they could while watching funny old TV shows, such as I Love Lucy. Guess what happened? The kids were able to withstand pain for a longer period of time when they were watching a funny video than when watching no video. Those who laughed more felt less pain.
"This means that humor can keep you away from thinking about a painful process and thus make it seem less painful," says Dr. Margaret Stuber, the main researcher for the study. She works at the University of California at Los Angeles. As Stuber also points out, humor may even be good for your emotional health because physical and emotional health are connected. "If you can say to yourself that a medical treatment wasn't as bad as you thought it would be, then you're less likely to have nightmares, fears about going to the doctor, and other related anxieties," she says.

31. According to Dr. Lee Berk, laughing benefits us because __________.
A. it makes us more humorous
B. it helps us feel more relaxed
C. it helps us deal with painful medical treatments
D. it leads to an increase in antibodies and the cells that fight viruses

32. Why did the children between the ages of 8 and 14 put their hands in cold water?
A. Because they wanted to cool their hands off.
B. Because they took part in an experiment on laughter.
C. Because they wanted to test their ability to resist cold.
D. Because they used to do this while watching old TV shows.

33. According to Dr. Margaret Stuber, how does humor help children deal with painful medical treatments?
A. It makes them laugh more.
B. It makes them emotionally healthy.
C. It makes them think less about a painful process.
D. It makes them feel less worried about the treatments.

34. Which of the following is true about laughter?
A. Laughter cures people of all their diseases.
B. Laughter solves all the mental problems.
C. Laughter is beneficial to both physical and emotional health.
D. Laughter makes children watch old TV shows for a longer time.

35. According to the last paragraph, what are the effects of laughter on emotional health?
A. Make people less anxious about going to the doctor.
B. Make people more excited about medical treatment.
C. Make people more satisfied with their health.
D. Make people fall fast asleep.

Part III  Vocabulary and Structure (20 points)
Directions: There are 40 incomplete sentences in this part. For each sentence there are 4 choices marked A, B, C and D. Choose the one that best completes the sentence. Mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.

36. There were no other international __________doing a direct flight to New York.
A. airliners  B. air force  C. airlines   D. aircraft

37. We will be happy to advise __________ any management matters.
A. for   B. as    C. on    D. concerned

38. Tom would be __________advised to depend on his parents’ financial support.
A. bad   B. badly   C. ill    D. wrongly

39. The child preferred his mother’s __________ to that of most people.
A. company  B. accompany C. companion  D. accompaniment

40. In the __________ of any evidence, the police had to let the gangsters go.
A. presence  B. absence  C. face    D. presentation

41. He was too__________ in his book to hear the bell.
A. devoted  B. absorbing  C. keen    D. absorbed

42. Government officials are trying to seek a__________to the problem of unemployment.
A. absolution  B. solution  C. resolution   D. dissolution

43. Our conversation came to __________ end when Harrison burst into the room.
A. a sudden  B. a surprising C. a surprised  D. an abrupt

44. He was looking forward to putting his ideas into__________.
A. action  B. behavior  C. activity   D. doing

45. You may have known someone else for ten years and yet he will never be more than a casual __________.
A. friend  B. colleague  C. acquaintance  D. associate

46. He still played an__________role in running the business even after his retirement.
A. passive  B. important  C. acting   D. passionate

47. After three months of practice, the children progressed in the __________ of basic language skills.
A. acquisition B. accomplishment C. achievement D. absorption

48. You gain __________ to the data by typing in a user name and password.
A. admission B. way    C. access  D. right

49. The cost of the eight-day trip includes flight, meals and __________.
A. rooms  B. accommodation C. houses  D. lodgings

50. A number of social welfare reforms have come __________as a result of the report.
A. about   B. out    C. through  D. up

51. Measures to stimulate the domestic economy will be high on the President’s __________.
A. list   B. agenda   C. procedure  D. timetable

52. She was leaning __________ a tree with her eyes closed.
A. against  B. on    C. off   D. onto

53. They managed to agree __________ a date for the meeting.
A. on   B. in    C. for   D. with

54. The Vice President openly admitted__________ being wrong.
A. to   B. for    C. in   D. as

55. The idea of having enough money to retire at the age of 40 is very__________.
A. agreeable   B. tempting   C. appealing   D. charming

56. It never __________ to him for a moment that she meant that.
A. happened   B. came    C. occurred  D. thought

57. I looked upset but __________ I was quite exited.
A. actually   B. really    C. genuinely   D. truthfully

58. How did you manage to stay __________ during boring lectures?
A. wake up   B. wake    C. awake   D. awaken

59. A beautiful sunrise is a(n) __________ sight.
A. awful    B. surprising   C. awesome  D. astonishing

60. The professor was so __________ that hardly anyone came to the lecture.
A. bored    B. boring    C. bearable  D. borne

61. The two villages were __________ together by a common history.
A. being bound  B. binding   C. bound   D. bounded

62. He took a deep__________ and controlled herself.
A. breathe   B. breath    C. gasp   D. sigh

63. His __________ ambition is to be the world champion.
A. burning   B. burnt    C. firing   D. glowing

64. Jane was a thoughtful, kind, and __________ girl.
A. well-behaving  B. nicely-behaving  C. well-behaved D. nicely-behaved

65. She is of the__________ that he loves her.
A. believing   B. thought   C. idea   D. belief

66. He looked at me with a __________ expression.
A. blanket   B. blank    C. dull   D. uninteresting

67. The soldier was __________ like crazy from the stomach.
A. bleeding   B. blooding   C. bled   D. flooding

68. The 12-year-old girl was __________ with the responsibility for taking care of the family.
A. burdened   B. burdening   C. carried   D. carrying

69. Suddenly a man burst in __________ the opposite door.
A. throughout   B. from    C. through  D. by

70. When we arrived there the football match __________ already started.
A. has    B. had    C. have   D. had been

71. I __________ finished writing the book by the end of the month.
A. should have   B. shall have    C. must have   D. might have

72. He __________tea since last year.
A. has been drinking B. has drunk   C. had been drinking D. had drunk

73. Does__________in the next room disturb you?
A. we talk   B. us talk    C. we talking  D. us talking

74. The problem __________, they went home.
A. being solved  B. has been solved  C. been solved  D. has to be solved

75. All the children have been well cared __________.
A. of    B. by    C. for   D. about

Part IV Cloze Test (10 points)
Directions: There are 10 blanks in the following passage. For each numbered blank, there are 4 choices marked A, B, C and D. Choose the best one and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.

Sending and reading email has quickly become one of the most popular daily activities around the world,   76   for business or pleasure. Now, more and more teachers and students are using this form of    77    to improve their language skills, particularly English.
The reason    78    email has become a great tool is that it is fast, convenient, and    79   . One particular activity that takes advantage of these points is a keypal exchange. In the past, teachers often organized pen friends project    80    their students would exchange letters with another group of students in another country.   ___81   , the turn-around time for sending and receiving traditional letters (and then follow-up replies) can take up to a month for the whole process, and by that time, students might    82    interest in the project or the class might end before a series of meaningful exchanges can take place.   83   , students have to pay international postage to send the letters, something the students might be unwilling to do.
With email, however, messages can be sent at a    84    of a button at school, home, or an Internet cafe, and if you are using a free email account, the cost is free (not taking into account any Internet Service Provider fees you have to pay).   85___    waiting days or weeks for a response, students can receive a reply within days, hours, or even minutes.

76. A. nor    B. both   C. either    D. neither
77. A. reflection   B. transportation C. interchange   D. communication
78. A. why    B. that   C. for that   D. for why
79. A. afforded   B. affordable  C. affective   D. affable
80. A. where    B. in where  C. which    D. during which
81. A. Therefore   B. However  C. Thereby   D. Somehow
82. A. drop    B. develop  C. gain    D. lose
83. A. Likely    B. Besides  C. In other words  D. Therefore
84. A. clap    B. push   C. pull    D. click
85. A. Despite    B. Rather   C. Instead of   D. In spite



英语试卷二


Part V Writing (15 points)
Directions: You are to write in 100-120 words on the topic “The Importance of Cultivating a Hobby”. You should base your composition on the outline given in Chinese below:

1. 现代社会的生活节奏使人们承受各种压力;
2.
培养兴趣爱好可以缓解压力、有益身心健康;
3.
谈谈你的看法。








Part I  Dialogue Completion (15 points)
1. D  2. C  3. B  4. B  5. B  6. D  7. C  8. A  9. D  10. B
11. D 12. C 13. D 14. D 15. D

Part II Reading Comprehension (40 points)
16. C 17. B 18. D 19. B 20. A 21.C  22. B 23. B 24. A 25. B
26. B 27. D 28. A 29. C 30. B 31. D 32. B 33. C 34. C 35. A

Part III  Vocabulary and Structure (20 points)
36. C 37. C 38. C 39. A 40. B 41. D 42. B 43. D 44. A 45. C
46. B 47. A 48. C 49. B 50. A 51. B 52. A 53. A 54. A 55. C
56. C 57. A 58. C 59. C 60. B 61. C 62. B 63. A 64. C 65. D
66. B 67. A 68. A 69. C 70. B 71. B 72. A 73. D 74. A 75. C

Part IV Cloze Test (10 points)
76. C 77. D 78. A 79. B 80. A 81. B 82. D 83. B 84. D 85. C


英语试卷二
Part V  Writing (15 points)
参考作文
The fast-paced social life has brought us a variety of pressures. Cultivating a hobby could help us stay away from the daily troubles to a certain extent.
The cultivation of a hobby could offer us periodic moments of relaxation and enjoyment. For instance, when we are absorbed in the wonderful melody composed by, say, Bach, it is as if we were taking a journey in a different world. The enjoyment of a pastime could also improve our work efficiency because the intervals that hobbies bring us can refresh us and make us more focused when we continue with our work.
So don’t hesitate about the choice of hobbies. Just go ahead before it is too late. (116 words)

  • 关于我们
  • |
  • 联系我们
  • Copyright © gdxwyy.com     技术支持: 广东学位英语     粤ICP备17162580号-3

    微信咨询号
    学位Q3
    学位Q1
    QQ群
    739917925
    周六日有老师值班